Harta site-ului
Ajutor
Mesajul Președintelui raionului Sergiu Grigoriev de Ziua Memoriei
Mesajul Președintelui raionului Sergiu Grigoriev de Ziua Memoriei

Ziua de 2 martie are o semnificație aparte pentru locuitorii raionului Dubăsari, un raion strategic dispersat în 3 platouri. În această zi ne amintim și cinstim eroii care au luptat cu dăruire de sine și curaj în conflictul armat de pe Nistru din primăvara-vara anului 1992. Deși au trecut 32 de ani, și astăzi, simțim consecințele acelor lupte, care au luat vieți și au lăsat urme adânci în sufletele locuitorilor raionului și a țării noastre Republica Moldova.
Stimaţi participanţi ai conflictului armat pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova! Din numele Consiliului raional Dubăsari și al meu personal vă doresc multă sănătate, liniște sufletească, pace și bunăstare în casele fiecăruia dintre DVOASTRĂ.  Sunteți cei care ați demonstrat adevărate lecții de bărbăție și dragoste față de raionul Dubăsari și țara noastră. În ziua de 2 martie, ați fost acei camarazi, care fără să ezite o clipă, ați pus mâna pe arme, lăsând mame, copii, soții, pentru a vă exercita cu onoare menirea de apărător al Patriei. Astăzi ne exprimăm recunoștința pentru sacrificiul, devotamentul și contribuția adusă de fiecare veteran și participant în acele lupte pentru a construi o viață mai bună, pentru a dărui pacea.
Astăzi, este de datoria noastră să ținem aprinsă lumina recunoștinței și să pomenim numele eroilor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, datorită cărora astăzi ne numim cetățeni ai raionului Dubăsari, ai țării noastre Republica Moldova.
Memoria acelei perioade dramatice rămâne nu doar în pagini de istorie, ci şi în soarta multor familii, în sufletele celor care au trecut prin suferinţele acelor timpuri. Veșnică memorie eroilor căzuți și Recunoștință veteranilor care astăzi sunt printre noi!
 
Cu profundă considerațiune,
Președintele raionului
Sergiu GRIGORIEV

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Mesajul Președintelui raionului Sergiu Grigoriev de Ziua Memoriei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta